Eksistentielle livskriser

“Eksistentielle livskriser – noter til en eksistentialistisk psykologi”
– af Jørn Laurseneksistentielle

se mere på  Books on demand.dk

Livskriser opstår på alle tidspunkter i livet, når det kan være svært at finde ud af, hvad man vil med livet. Efter at være kommet igennem en livskrise er man bedre rustet til resten af livet.

Et typisk eksempel på en eksistentialistisk livskrise er det, der ofte bliver betegnet som midtvejskriser, hvor en person ikke kan finde meningen med tilværelsen og kan bliver frustreret over de mange valg og ansvaret over for sit liv, sig selv og andre mennesker. Ansvaret kan føles så stort, at det giver angst.
De svære valg er de store og uigenkaldelige valg, men også små dilemmaer i hverdagen kan fremkalde en livskrise. I en verden i konstant forandring kan ens værdier blive stillet på en prøve, og tvivlen om, hvad der er rigtig og forkert, opstår. Hvad står jeg for og holder det? Livskriser kan også opstå af bevidstheden om ansvaret ved at være et globalt menneske, der med humanistiske briller ser på alverdens umenneskeligheder og ikke kan føle at gøre nok.
Bogen er en dansk psykologs nutidige tolkning og definering af en eksistentialistisk psykologi med udgangspunkt i den eksistentielle livskrise. I bogen stilles fokus på de mange eksistentielle dilemmaer, der kan fremkalde livskriser for os alle.
I bogen er anvisninger til, hvordan man kommer videre.

Bogen er skrevet i et direkte sprog og henvender sig til interesserede i livskriser og eksistentialistisk psykologi samt til studerende på psykolog-, lærer-, sygeplejerske-, pædagog- og socialrådgiverstudierne og andre humanistiske uddannelser.

Anmeldelser:

Psykolog nyt.dk