Ledertrivsel

2009 Grønland L 162Et godt arbejdsmiljø skaber gode ledere
Gode ledere skaber et godt arbejdsmiljø
Gode ledere har et godt arbejdsmiljø
… Men det kommer ikke af sig selv

  • Din egen trivsel er vigtig. De fleste ledere ved, at der er en klar sammenhæng mellem psykisk arbejdsmiljø og trivsel, relationer og engagement. Det der skal til for at medarbejdere trives.  Langt færre ledere er imidlertid lige så opmærksomme på, hvor vigtig deres egen trivsel og arbejdsglæde er, ikke bare for dem selv, men for hele arbejdspladsen.
  • Jeg har haft fokus ledelse og arbejdsglæde i mange år, men samarbejdet med Branchearbejdsmiljørådet for social- og sundhed(BAR So-Su) satte særlig fokus på dette. Ledererfaringer fra mange dele af landet og mange forskellige arbejdsområder bidrog til 5 værktøjshæfter jeg har været pennefører på.  Jeg arbejder fortsat med at udvikle ideer og metoder sammen ledere der ønsker personlig coaching eller udvikling af deres lederteam.
  • Forandringsprocesser: Som mellemleder har man en særlig udfordrende rolle, når der skal ske forandringer på arbejdspladsen. Man skal navigere i et farvand, hvor man ikke altid selv har sat kursen, og hvor besætningen ofte skal klædes på til nye opgaver. Her kan man have brug for en sparringspartner, og jeg påtager mig gerne denne rolle.